Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Bæredygtighed er vigtigt for andelshavere

Bæredygtighed er mere end bare energibesparelser - og det får stor betydning for andelsboligforeningerne fremover. Netop derfor, er det en central del af ABF’s nye principprogram.

DEL ARTIKEL


Andelsboligforeningerne er blandt de boligformer, der er bedst til at prioritere renoveringer, hvor de grønne løsninger er i højsædet, så foreningerne både sparer energi og hjælper klimaet. Det er blandt andet også derfor, at Bæredygtige andelsboliger er blevet et helt tema i ABF’s nye principprogram, som sætter retningen for det politiske arbejde.

Men bæredygtighed er meget mere end renoveringer, miljø og klima. Bæredygtigheden har også et socialt aspekt, med fokus på ansvarlighed. Det betyder, at der blandt andet fokuseres på, at andelsboligforeningerne skal bidrage til deres lokalsamfund. Det er ikke kun økonomi, der vejer tungest, når man renoverer eller vedligeholder - det kan sagtens være en prioritet at støtte lokale firmaer. Og det skal også være muligt for foreningerne at hjælpe dem, der har det svært - eksempelvis ved at give plads til udsatte på ventelisten.

Alle tiltag tæller
Bæredygtighed kan således være alle de ting, der har betydning for det omgivende samfund.
Det kan også være små ting, der bringer glæde i hverdagen - som flot-renoverede ornamenter eller et fint blomsterbed. Det kan også være større ting - som udskiftning af gasfyr eller opsætning af solceller.

Man må dog aldrig gå på kompromis med, hvordan andelsboligforeningen drives. I begrebet bæredygtighed ligger også, at man har en solid og robust forening, som er attraktiv for både kommende og nuværende andelshavere. Her ser vi eksempelvis, at mange foreninger er gode til at prioritere de mere sikre og stabile lån.
Når bæredygtighed prioriteres i foreningerne, så kan ABF også fokusere på bedre tilbud og muligheder, der peger i den retning. ABF kan lave aftaler om både energi, miljø og sociale tiltag, som alle ABF-foreninger kan få gavn af, hvis de vil. Også fordi bæredygtighedstanken lægger op til samarbejder.
Det betyder, at vi med medlemmernes opbakning, kan være med og vise, at andelsboligsektoren er en vigtig del af løsningen, når bæredygtighed i de kommende år kommer højere og højere op på den politiske dagsorden.